Follow us

Σουβλάκι με γαύρο

Σουβλάκι με γαύρο

Υλικά

Υλικά

700 γρ. μεγάλο γαύροι 

3 λεμόνια λεπτόφλουδα

1 φλ. μάραθο πολύ ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ρίγανη ξερή

20 φρέσκα φύλλα δάφνης

½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο

2-3 κ.σ. χυμός λεμονιού

Λεπτά μεγάλα ξύλινα σουβλάκια

Αλάτι, πιπέρι  

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα σουβλάκια να μουσκεύουν σε νερό.

Φιλετάρουμε τους γαύρους, τους πλένουμε και τους βάζουμε σε μεγάλο, απλωτό σουρωτήρι.

Τους αλατίζουμε πολύ καλά και τους αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.

Πλένουμε και σκουπίζουμε τα λεμόνια.

Τα κόβουμε σε μέτριες φέτες και ζεματίζουμε τις φέτες σε βραστό νερό για 2 λεπτά.

Τις βγάζουμε στραγγιστά με τρυπητή κουτάλα, τις μεταφέρουμε σε μπολ με πάγο, τις αφήνουμε για 10 λεπτά, τις βγάζουμε από τον πάγο και τις απλώνουμε σε στεγνή, βαμβακερή πετσέτα να στεγνώσουν.

Μεταφέρουμε τους γαύρους από το σουρωτήρι σε μεγάλη βαθουλή πιατέλα.

Τους πασπαλίζουμε με τον μάραθο, το σκόρδο, τη ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ενώνουμε δυο-δυο τα φιλέτα και τα πιέζουμε να κολλήσουν.

“Κουλουριάζουμε” έναν-έναν τους ενωμένους γαύρους και τους περνάμε στα σουβλάκια βάζοντας ανάμεσα φέτες λεμόνι και δαφνόφυλλα (πρέπει να ξεκινήσουμε και να τελειώσουμε με ένα δαφνόφυλλο).

Ψήνουμε στα κάρβουνα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Αν δεν έχουμε κάρβουνρα, ντύνουμε μια σχάρα με λαδόκολλα, αλείφουμε με ελαιόλαδο και κάνουμε πολλές μαχαιριές με κοφτερό μαχαίρι.

Ανάβουμε το γκριλ στους 180oC βάζουμε από κάτω τη σχάρα και κάτω από τη σχάρα τοποθετούμε ένα ταψί με λίγο νερό.

Ψήνουμε για 2 -3 λεπτά από κάθε μεριά και σερβίρουμε αμέσως.A.T.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.