Follow us

Σολομός ταρτάρ με πίκλα μουστάρδας και λάιμ (του Γιάννη Παρίκου, εστιατόριο Βαρούλκο)

Σολομός ταρτάρ με πίκλα μουστάρδας και λάιμ (του Γιάννη Παρίκου, εστιατόριο Βαρούλκο)

400 γρ. σολομό
60 γρ. χυμό λάιμ
ξύσμα από 2 λάιμ
40 ml σησαμέλαιο
40 ml σάλτσα σόγιας
80 γρ. πίκλα μουστάρδας (των σπόρων)
10 ραπανάκια
1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
40 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
20 γρ. τσάιβς (chives) ψιλοκομμένα
φύλλα μουστάρδας

Εκτέλεση

Κόβουμε τον σολομό σε ομοιόμορφους κύβους και τον τοποθετούμε σε μια μπασίνα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε να μαριναριστεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε, φορμαρισμένο σε τσέρκι. Γαρνίρουμε με λεπτές φέτες από τα ραπανάκια και λίγα φύλλα μουστάρδας.

*Η συνταγή είναι του Γιάννη Παρίκου, από το εστιατόριο "Βαρούλκο".

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.