banner
banner
banner

Σολομός ταρτάρ με πίκλα μουστάρδας και λάιμ (του Γιάννη Παρίκου, εστιατόριο Βαρούλκο)

Συνταγή

Σολομός ταρτάρ με πίκλα μουστάρδας και λάιμ (του Γιάννη Παρίκου, εστιατόριο Βαρούλκο)

400 γρ. σολομό
60 γρ. χυμό λάιμ
ξύσμα από 2 λάιμ
40 ml σησαμέλαιο
40 ml σάλτσα σόγιας
80 γρ. πίκλα μουστάρδας (των σπόρων)
10 ραπανάκια
1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
40 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
20 γρ. τσάιβς (chives) ψιλοκομμένα
φύλλα μουστάρδας

banner
Εκτέλεση

Κόβουμε τον σολομό σε ομοιόμορφους κύβους και τον τοποθετούμε σε μια μπασίνα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε να μαριναριστεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε, φορμαρισμένο σε τσέρκι. Γαρνίρουμε με λεπτές φέτες από τα ραπανάκια και λίγα φύλλα μουστάρδας.

*Η συνταγή είναι του Γιάννη Παρίκου, από το εστιατόριο "Βαρούλκο".


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος