400 γρ. σολομό
60 γρ. χυμό λάιμ
ξύσμα από 2 λάιμ
40 ml σησαμέλαιο
40 ml σάλτσα σόγιας
80 γρ. πίκλα μουστάρδας (των σπόρων)
10 ραπανάκια
1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
40 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
20 γρ. τσάιβς (chives) ψιλοκομμένα
φύλλα μουστάρδας
Εκτέλεση
Κόβουμε τον σολομό σε ομοιόμορφους κύβους και τον τοποθετούμε σε μια μπασίνα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε να μαριναριστεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε, φορμαρισμένο σε τσέρκι. Γαρνίρουμε με λεπτές φέτες από τα ραπανάκια και λίγα φύλλα μουστάρδας.
*Η συνταγή είναι του Γιάννη Παρίκου, από το εστιατόριο "Βαρούλκο".