Follow us

Σολομός ποσέ με σάλτσα μανιταριών και μπράντι αρωματισμένη με τρούφα

Σολομός ποσέ με σάλτσα μανιταριών και μπράντι αρωματισμένη με τρούφα

Υλικά

Υλικά

4 φέτες σολομού, 250 γρ. περίπου η μία

2 φλ. ξηρό λευκό κρασί

1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα:

500 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια σε λεπτές φέτες

1 ½  φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

1 ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

2 κ.σ. μπράντι

1 κ.γ. λάδι τρούφας

½ φλ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι

1 κ.σ. κορνφλάουρ

Για συνοδεία

500 γρ. ταλιατέλες

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τον σολομό.

Τον αλατίζουμε και τον αφήνουμε στο ψυγείο σε σουρωτήρι 30 λεπτά.

Περνάμε το κρεμμύδι από ένα ελαφρύ σοτάρισμα.

Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τα 2 φλ.

κρασί.

Μόλις πάρει βράση, τοποθετούμε μέσα τον σολομό, πασπαλίζουμε με τον άνηθο, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά μόλις να σιγοβράζει και ποσάρουμε το ψάρι γύρω στα 10 λεπτά.

Βάζουμε προσεκτικά τις φέτες στα πιάτα όπου θα τον σερβίρουμε με σπάτουλα.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: σε μικρό μπολ διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο κρύο νερό.

Ρίχνουμε μέσα το μπράντι και το λάδι τρούφας ανακατεύουμε να γίνει σαν αλοιφή.

Αφήνουμε στην άκρη.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το 1 ½ φλ.

κρασί και το κρεμμύδι και σιγοβράζουμε στην πιο χαμηλή φωτιά για 12 -15 λεπτά, μέχρι να ελαττωθεί η ποσότητα του υγρού στο μισό και να αποκτήσει τη μορφή σιροπιού.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά τους και να ροδίσουν, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας απαλά.

Ρίχνουμε το μείγμα μπράντι –κορνφλάουρ στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και τη ρίχνουμε επάνω στο σολομό.

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε δίπλα τις ταλιατέλες βρασμένες al dente και φέτες λεμονιού.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.