banner
banner
banner

Σολομός με ντοματάκια, κάππαρη και ελιές

Συνταγή

Σολομός με ντοματάκια, κάππαρη και ελιές
Υλικά

4 φέτες σολομού 250 γρ. περίπου η μία
2 φλ. ντομάτες ξεσποριασμένες σε κύβους
2 φλ. κολοκυθάκια σε κυβάκια
2 κ.σ. κάππαρη στραγγισμένη από το υγρό της
4 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. ελιές χωρίς το κουκούτσι κομμένες στα δύο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου
2 κ.σ. σκόνη σκόρδου
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μπολ τα ντοματάκια, το καλοκυθάκια, την κάπαρη και τις ελιές μαζί με το μαϊντανό, το δεντρολίβανο, τη σκόνη σκόρδου και το ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα σολομού. Τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο μεριές. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Αραδιάζουμε τις φέτες του σολομού και μοιράζουμε επάνω το μείγμα των λαχανικών και των αρωματικών. Σκεπάζουμε ελαφρά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 7 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με φέτες λεμονιού.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος