Follow us

Σολομός με γλάσο από μέλι, σόγια και λάιμ

Σολομός με γλάσο από μέλι, σόγια και λάιμ

Υλικά

Υλικά

4 κομμάτια σολομού φιλέτο 250-300  γρ. το καθένα

4 κ.σ. σόγια σος

4 κ.σ. μέλι

3 κ.σ. χυμός λάιμ

2 κ.σ.σπορέλαιο  

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Ρύζι μπασμάτι λευκό, νερόβραστο

Για γαρνιτούρα:

4 κ.σ. από το πράσινο μέρος ενός  φρέσκου κρεμμυδιού, ψιλοκομμένο

1 ½ κ.σ. σουσάμι ελαφρά καβουρδισμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε, στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.

Ανακατεύουμε σε μπολ το μέλι, τη σόγια και τον χυμό λάιμ. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι*.

Τοποθετούμε προσεκτικά τα φιλέτα του ψαριού και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει η σάρκα αδιαφανής.

Γυρίζουμε πολύ προσεκτικά το κάθε φιλέτο από την άλλη μεριά με μια σπάτουλα και μαγειρεύουμε άλλα 3-4 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου.

Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε πιατέλα.

Καθαρίζουμε το τηγάνι και το ζεσταίνουμε πάλι επάνω σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το μείγμα μέλι -σόγια -χυμός λάιμ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη μέχρι να πάρει η σάλτσα ένα ελαφρά σκούρο χρώμα και να πυκνώσει σαν αραιό σιρόπι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε ξανά τα φιλέτα στο τηγάνι, τα γυρίζουμε μια φορά, κουνάμε το τηγάνι να αλειφθούν καλά με το γλάσο και τα μοιράζουμε σε 4 πιάτα επάνω στο μπασμάτι.

Γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το καβουρδισμένο σουσάμι.

*Μπορούμε να ψήσουμε το ψάρι στο γκριλ, σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και αλειμμένο πολύ ελαφρά με σπορέλαιο.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.