banner
banner
banner

Σολομός μαρινάτος με ούζο, αστεροειδή γλυκάνισο και πιπέρια

Συνταγή

Σολομός μαρινάτος με ούζο, αστεροειδή γλυκάνισο και πιπέρια
Υλικά

1 κ. φιλέτο σολομού
500 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
500 γρ. αλάτι
3 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
1 λίτρο ούζο
500 γρ. ανάμεικτα πιπέρια σε κόκκους
(125 γρ. άσπρο πιπέρι, 125 γρ. μαύρο πιπέρι, 125 γρ. πράσινο πιπέρι
125 γρ. ρόζ πιπέρι)

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το φιλέτο του ψαριού και αφαιρούμε προσεκτικά το δέρμα και τα κοκαλάκια με το ειδικό τσιμπιδάκι. Αναμειγνύουμε το αλάτι με τη ζάχαρη και απλώνουμε το μισό μείγμα σε μικρό ταψάκι που έχουμε ντύσει με μεμβράνη, αφήνοντάς την να κρέμεται έξω από τα χείλη του ταψιού. Τοποθετούμε επάνω το φιλέτο και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Τυλίγουμε με τη μεμβράνη, τοποθετούμε βάρος πάνω στο φιλέτο και το βάζουμε για 24 ώρες στο ψυγείο.
Αφήνουμε τον γλυκάνισο να μουλιάσει στο ούζο για 6 ώρες τουλάχιστον (να βγάλει τα αρώματα του). Βγάζουμε το φιλέτο του σολομού από το ψυγείο, το σκουπίζουμε καλά από το αλάτι και τη ζάχαρη και το τοποθετούμε μέσα στο ούζο. Το αφήνουμε να "ψηθεί" για 6 ώρες. Αφαιρούμε το φιλέτο από το ούζο και το στεγνώνουμε πολύ καλά. Χοντροσπάζουμε τα πιπέρια στο γουδί και "πανάρουμε" το φιλέτο του σολομού με τα σπασμένα πιπέρια και από τις δύο πλευρές, πιέζοντας με το χέρι μας, να κολλήσουν καλά. Σερβίρουμε τον σολομό κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες.

*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο "Karabourno" στη Θεσσαλονίκη.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος