Follow us

Σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα

Υλικά

Υλικά

250 γρ.σοκολάτα

¾ φλ. βούτυρο

1 φλ. ζάχαρη

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 αβγά

3 δόσεις βανιλίνη

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Για το γλάσο σοκολάτας:

150 γρ. σοκολάτα

¾  φλ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο

½ φλ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 23 εκ.

και το πασπαλίζουμε καλά με κακάο ή αλεύρι.

Τινάζουμε να φύγει το περισσό.

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν-μαρί.

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

Την αφήνουμε στο ψυγείο.

Χτυπάμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη πολύ καλά με το μίξερ χειρός.

Ρίχνουμε σιγά –σιγά την κουβερτούρα συνεχίζοντας να δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το αλεύρι σαν βροχή, ανακατεύοντας ελαφρά.

Ρίχνουμε τα 2/3 της μαρέγκας και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο 1/3 και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά ανασηκώνοντας το μείγμα από κάτω προς τα πάνω.

Αν η μαρέγκα μας φαίνεται δύσκολη, χτυπάμε ολόκληρα τα αβγά με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε με το αλεύρι όπως γράφουμε παραπάνω.

Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα γύρω στα 20 -25 λεπτά.

Την ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.Φτιάχνουμε το γλάσο: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη λίγη–λίγη ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο.

Α.Τ.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.