banner
banner
banner

Σοκολατάκια με κάστανο

Συνταγή

Σοκολατάκια με κάστανο
υλικά για 50+ σοκολατάκια

180 γρ. καλή κουβερτούρα, όσο πικρή θέλετε
500 γρ. κάστανα
6 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
3/4 φλ.τσ. ζάχαρη
1/3 φλ.τσ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
3 κ.σ. μπράντυ
για την επικάλυψη:
400 γρ. κουβερτούρα
1 φλ.τσ. καλό κακάο σε σκόνη
χάρτινες θήκες για σοκολατάκια

banner

Πλένουμε, χαράζουμε τα κάστανα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα καθαρίζουμε ζεστά και τα κομματιάζουμε ψιλά με το χέρι. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο και προσθέτουμε τα κάστανα.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη λυώνουμε σε μπαιν μαρί (σε σκεύος τοποθετημένο επάνω από κατσαρολάκι με βραστό νερό). Την προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου μαζί με το μπράντυ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε πάλι καλά.Όταν κρυώσει ώστε να πλάθεται, σχηματίζουμε μπαλάκια περίπου 3 εκ. διαμέτρου. Τ' αφήνουμε στο ψυγείο να στερεοποιηθούν. Για να τα καλύψουμε με σοκολάτα, λυώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει αρκετά, αλλά να είναι ρευστή. Βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος το κακάο και στρώνουμε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας. Προσεκτικά, κυλάμε μέσα ένα-ένα μπαλάκι να τυλιχτεί, κατόπιν το κυλάμε στο κακάο και το ακουμπάμε στην πιατέλα να κρυώσει. Στο τέλος πασπαλίζουμε όλα τα σοκολατάκια από πάνω με κακάο και τοποθετούμε ένα-ένα στο χαρτάκι του. Τα διατηρούμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία μέχρι 18ο, για δυο μέρες ή στο ψυγείο, αλλά τα βγάζουμε αρκετή ώρα πριν το σερβίρισμα.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος