Follow us

Σοφεγάδα τσιπούρας (του σεφ Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλου)

Σοφεγάδα τσιπούρας (του σεφ Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλου)

Υλικά

Υλικά για ένα άτομο

1 μεγάλη τσιπούρα φιλεταρισμένη και πολύ καλά

ξεκοκαλισμένη (2 φιλέτα)

Μια μέτρια πατάτα βρασμένη

1 ντοματίνι κομμένο στα δύο

Για τη γέμιση

50 γρ. σέσκουλα

50 γρ. σπανάκι φρέσκο

20 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια

20 γρ. πράσο

5 γρ. μάραθο

2 –3 κ.σ. ντομάτα κονκασέ

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα της τσιπούρας

50 γρ. ούζο

50 γρ. χυμό λεμόνι

50 γρ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. κόκκοι καρδάμωμο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα χόρτα (γιαχνερά) για τη γέμιση: ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.Φτιάχνουμε το ντοματίνι κονφί: το αλείφουμε με ελαιόλαδο, το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και το ψήνουμε σε σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο 120 ºC για 1 ώρα.

Συνθέτουμε το φαγητό: παίρνουμε τα φιλέτα τσιπούρας και τα γεμίζουμε με τα γιαχνερά χόρτα και την ντομάτακονκασέ (σαν σάντουιτς), τα τοποθετούμε σεένα ταψί και προσθέσουμε τη μαρινάδα.

Ψήνουμε στους 160 για 12 λεπτά.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.