banner
banner
banner

Σκουμπριά ψητά με βλίτα και σάλτσα σκόρδου

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

Υλικά
Υλικά

1 ½  κ. μεγάλα σκουμπριά ή κολιοί
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
4 σκ. σκόρδο
2 λεμόνια
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα βλίτα με το σκόρδο
800 γρ. βλίτα
4 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα ψάρια και αφαιρούμε το κεφάλι. Τα  αλατίζουμε, βάζουμε στην κοιλιά τους από δυό φετάκια σκόρδο και τα βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα βλίτα.  Τα βράζουμε να κρατάνε και τα σουρώνουμε πολύ καλά. Τα κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο με 1 γερή πρέζα αλάτι. Ρίχνουμε λίγο –λίγο το ελαιόλαδο και το λεμόνι και δουλεύουμε μέχρι να αποκτήσει το μείγμα κρεμώδη υφή. Δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε πιπέρι. Περιχύνουμε τα βλίτα με τη σάλτσα και κρατάμε λίγη στην άκρη για τα ψάρια. Βγάζουμε τα ψάρια από το ψυγείο και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου (προθερμαίνουμε στους 200ο C) 10 λεπτά  από κάθε πλευρά. Τα μοιράζουμε σε πιάτα, ρίχνουμε λίγη σάλτσα σκόρδου επάνω και δίπλα μοιράζουμε τα βλίτα με τη σάλτσα τους.


Α.Τ.

Updated: 20/07/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 31/08/16



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος