Follow us

Σκουμπριά ψητά με βλίτα και σάλτσα σκόρδου

Σκουμπριά ψητά με βλίτα και σάλτσα σκόρδου

Υλικά

Υλικά

1 ½  κ. μεγάλα σκουμπριά ή κολιοί

½ φλ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ρίγανη

4 σκ. σκόρδο

2 λεμόνια

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα βλίτα με το σκόρδο

800 γρ. βλίτα

4 σκελίδες σκόρδο

½ φλ. ελαιόλαδο

4 κ.σ. χυμό λεμονιού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα ψάρια και αφαιρούμε το κεφάλι.

Τα αλατίζουμε, βάζουμε στην κοιλιά τους από δυό φετάκια σκόρδο και τα βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο.Καθαρίζουμε και πλένουμε τα βλίτα. Τα βράζουμε να κρατάνε και τα σουρώνουμε πολύ καλά.

Τα κόβουμε σε κομμάτια.

Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο με 1 γερή πρέζα αλάτι.

Ρίχνουμε λίγο –λίγο το ελαιόλαδο και το λεμόνι και δουλεύουμε μέχρι να αποκτήσει το μείγμα κρεμώδη υφή.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε πιπέρι.

Περιχύνουμε τα βλίτα με τη σάλτσα και κρατάμε λίγη στην άκρη για τα ψάρια.

Βγάζουμε τα ψάρια από το ψυγείο και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου (προθερμαίνουμε στους 200ο C) 10 λεπτά από κάθε πλευρά.

Τα μοιράζουμε σε πιάτα, ρίχνουμε λίγη σάλτσα σκόρδου επάνω και δίπλα μοιράζουμε τα βλίτα με τη σάλτσα τους.

Α.Τ.Updated: 20/07/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 31/08/16

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.