Υλικά
1 ½ κ. μεγάλα σκουμπριά ή κολιοί Υλικά
1 ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γ. άκοπο μαυροπίπερο
4 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κόκκινες πιπεριές σε χοντρές φέτες
2 πράσινες πιπεριές σε χοντρές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι μεγάλο χοντροκομμένο
3 σφιχτές ντομάτες χοντροκομμένες
3 κ.σ. κάπαρη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια.
Αφαιρούμε το κεφάλι, κόβουμε τις ουρές, τα αλατίζουμε, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα.
Ρίχνουμε σε καθιστή κατσαρόλα (φαρδιά και χαμηλή) το κρασί και το άκοπο πιπέρι και φέρνουμε σε βράση.
Βάζουμε μέσα τα ψάρια, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και τα ποσάρουμε για 10 λεπτά. Τα βγάζουμε από το κρασί με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Σουρώνουμε το υγρό της κατσαρόλας και το κρατάμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το υγρό που έχουμε κρατήσει, τις ντομάτες και την κάπαρη, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμισθούν τα υγρά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα επάνω στα ψάρια και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
A.T.