ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY

Σκουμπριά με ντομάτα στο φούρνο

Σκουμπριά με ντομάτα στο φούρνο

Υλικά

4 μεγάλα φρέσκα σκουμπριά 250 γρ. το καθένα
1200 γρ. ώριμες σφιχτές ντομάτες
1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
¾ φλ. ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλλας
5 κόκκοι μαυροπίπερο
1 δαφνόφυλλο
Αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Πετάμε το κεφάλι, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από τη χοντρή μεριά του τρίφτη. Τις βάζουμε σε ταψί μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, την κανέλλα, το δαφνόφυλλο και το πιπέρι. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ταψί και αφήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ο C για 30 λεπτά μέχρι να χάσει τα περισσότερα από τα υγρά της. Βάζουμε επάνω τα ψάρια, προσθέτουμε και ψήνουμε άλλη μισή ώρα –αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο καυτό νερό. Τα ψάρια είναι έτοιμα όταν ξεχωρίζει εύκολα η σάρκα από το κόκαλο με ένα μαχαίρι που θα βάλουμε στα πλευρά του ψαριού.

A.T.

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;