banner
banner
banner

Σκουμπρί με λαχανικά και αρωματικά βότανα στον φούρνο

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

Υλικά
Υλικά

4 μέτρια σκουμπριά (250 γρ./το ένα περίπου) ή 2 μεγάλα σκουμπριά (500 γρ./το ένα περίπου)
3 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους με πλευρά 1,5 εκ.  
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ζάρια
3 μέτρια καρότα κομμένα σε κύβους με πλευρά 1,5 εκ.
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια 1,5 εκ.
400 γρ. πατάτες κομμένες σε κυβάκια με πλευρά 1,5 εκ.
½  φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
 ⅓ φλ. φρέσκα φυλλαράκια δεντρολίβανου
⅓ φλ. φρέσκια λουΐζα ψιλοκομμένη
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 φλ.  ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε το σκουμπρί από τα εντόσθια. Αλατίζουμε, μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον. Βάζουμε τα λαχανικά, το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πιπεριές, τις πατάτες, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το δεντρολίβανο, το κρασί και το ελαιόλαδο στο ταψί, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Τακτοποιούμε ανάμεσα τα σκουμπριά, καλύπτουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν τα ψάρια και τα λαχανικά χρώμα. Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε τα ψάρια στα πιάτα και βάζουμε δίπλα τα λαχανικά. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με λαδολέμονο.

A.T.

Updated: 20/07/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 31/08/18



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος