Follow us

Σκουμπρί με λαχανικά και αρωματικά βότανα στον φούρνο

Σκουμπρί με λαχανικά και αρωματικά βότανα στον φούρνο

Υλικά

Υλικά

4 μέτρια σκουμπριά (250 γρ./το ένα περίπου) ή 2 μεγάλα σκουμπριά (500 γρ./το ένα περίπου)

3 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους με πλευρά 1,5 εκ.  

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ζάρια

3 μέτρια καρότα κομμένα σε κύβους με πλευρά 1,5 εκ.

2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια 1,5 εκ.

400 γρ. πατάτες κομμένες σε κυβάκια με πλευρά 1,5 εκ.

½  φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

½ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος

 ⅓ φλ. φρέσκα φυλλαράκια δεντρολίβανου

⅓ φλ. φρέσκια λουΐζα ψιλοκομμένη

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 φλ.  ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε το σκουμπρί από τα εντόσθια.

Αλατίζουμε, μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον.

Βάζουμε τα λαχανικά, το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πιπεριές, τις πατάτες, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το δεντρολίβανο, το κρασί και το ελαιόλαδο στο ταψί, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Τακτοποιούμε ανάμεσα τα σκουμπριά, καλύπτουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC για 20 λεπτά.

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν τα ψάρια και τα λαχανικά χρώμα.

Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε τα ψάρια στα πιάτα και βάζουμε δίπλα τα λαχανικά.

Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με λαδολέμονο.A.T.Updated: 20/07/21 Ημ/νια α' δημοσίευσης: 31/08/18

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.