Follow us

Σκορπίνα στο φούρνο με ντομάτα, σκόρδο και θυμάρι

Σκορπίνα στο φούρνο με ντομάτα, σκόρδο και θυμάρι

Υλικά

Yλικά

1 σκορπίνα 1-1,5 κιλό

500 γρ. ρεβίθια

3 μελιτζάνες

5 σκ. σκόρδο

4 ντομάτες

Πιπεριές Φλωρίνης

Κρεμμυδάκια φρέσκα

Λεμόνι

Ελαιόλαδο

Αλάτι πιπέρι

Θυμάρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε από τα λέπια και τα εντόσθια το ψάρι.

Το κόβουμε κατά μήκος από την πλευρά της κοιλιάς, από την ουρά προς το κεφάλι.

Αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο και ανοίγουμε το ψάρι χωρίς να το χωρίσουμε.

Λαδώνουμε το ταψί, ξαπλώνουμε το ψάρι κόβουμε τις ντομάτες στα 4, ρίχνουμε τα σκόρδα ολόκληρα (με το φλούδι), αλάτι, πιπέρι, λίγο λευκό ξηρό κρασί, λίγο χυμό λεμόνι και το θυμάρι.


Ψήνουμε στους 180°C, για 45 λεπτά περίπου.

Βράζουμε τα ρεβίθια (τα έχουμε μουσκέψει από την προηγούμενη μέρα) με ένα κρεμμύδι ξερό, αλάτι και ελαιόλαδο.

Στραγγίζουμε και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες.

Ανακατεύουμε με ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε τις μελιτζάνες, παίρνουμε την ψίχα τους, τη στραγγίζουμε για λίγο και την πολτοποιούμε μαζί με λίγο σκόρδο, αλάτι πιπέρι και ελαιόλαδο.


Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.