banner
banner
banner

Σκορδόψωμο με αρωματικά βότανα

Συνταγή

Σκορδόψωμο με αρωματικά βότανα
Υλικά

500 γρ. δυνατό αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
250 ml νερό χλιαρό
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 γερή πρέζα αλάτι
1 γερή πρέζα ζάχαρη
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
¾ φλ. ξερά ανάμεικτα αρωματικά βότανα
⅓ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Σουσάμι

banner
Εκτέλεση

Λιώνουμε το σκόρδο στο γουδί πολύ καλά. Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε λίγο χλιαρό νερό. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με το χέρι, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τη μαγιά και λίγο-λίγο το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια λεία ελαστική ζύμη -ίσως δεν χρειαστεί να ρίξουμε όλο το νερό. Σκεπάζουμε τη ζύμη, τη μεταφέρουμε σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα αρωματικά βότανα και το πιπέρι και ξαναζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τη ζύμη στο σχήμα της φρατζόλας και τη μεταφέρουμε σε ταψί. Την αφήνουμε για άλλη μισή ώρα σκεπασμένη να φουσκώσει. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 25-35 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το ψωμί να ξεκουραστεί 15 λεπτά πριν το κόψουμε.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος