Follow us

Σκορδάτη σάλτσα με βούτυρο και δεντρολίβανο

Σκορδάτη σάλτσα με βούτυρο και δεντρολίβανο

Υλικά

Υλικά

300 γρ. φρέσκο βούτυρο

15 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο

φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σκόρδα, αφαιρούμε την πράσινη ουρίτσα και τα κόβουμε σε φέτες.

Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με νερό ίσα να τα σκεπάζει.

Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμισθεί το νερό και να μαλακώσουν.

Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία, ρίχνουμε το βούτυρο και ξαναβάζουμε το σκεύος στην εστία σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι σχεδόν να λιώσουν.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το βάζουμε στη μουλινέτα, μαζί με το αλάτι.

Δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες ρευστό μείγμα.

Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε μπολ, ρίχνουμε το δεντρολίβανο και διορθώνουμε το αλάτι σύμφωνα με το γούστο μας.

Ρίχνουμε πιπέρι.

Βάζουμε δίπλα στις μπριζόλες ή το φιλέτο 1 -2 κουταλιές από τη σάλτσα.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.