banner
banner
banner

Σκορδάτη σάλτσα με βούτυρο και δεντρολίβανο

Συνταγή

Σκορδάτη σάλτσα με βούτυρο και δεντρολίβανο
Υλικά

300 γρ. φρέσκο βούτυρο
15 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σκόρδα, αφαιρούμε την πράσινη ουρίτσα και τα κόβουμε σε φέτες.
Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με νερό ίσα να τα σκεπάζει. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμισθεί το νερό και να μαλακώσουν. Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία, ρίχνουμε το βούτυρο και ξαναβάζουμε το σκεύος στην εστία σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι σχεδόν να λιώσουν.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το βάζουμε στη μουλινέτα, μαζί με το αλάτι. Δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες ρευστό μείγμα. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε μπολ, ρίχνουμε το δεντρολίβανο και διορθώνουμε το αλάτι σύμφωνα με το γούστο μας. Ρίχνουμε πιπέρι. Βάζουμε δίπλα στις μπριζόλες ή το φιλέτο  1 -2 κουταλιές από τη σάλτσα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος