Σκορδαλιά με ψωμί

Συνταγή

Σκορδαλιά με ψωμί
υλικά

1/2 κ. ψωμί της προηγούμενης μέρας, χωρίς την κόρα
8 σκ. σκόρδο καθαρισμένες
1 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο με απαλή γεύση
3-4 κ.σ. ξίδι
αλάτι, πιπέρι λευκό

παρασκευή

Χρησιμοποιούμε κανονικό, σταρένιο ψωμί, αλλά όχι μαύρο. Μουλιάζουμε για λίγη ώρα το ψωμί σε νερό. Αφαιρούμε από τα σκόρδα το πράσινο φύτρο. Βάζουμε στο μπλέντερ τα σκόρδα μαζί με το ψωμί καλά στυμμένο, αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το χτύπημα, εναλλάξ με το ξίδι. Δοκιμάζουμε ενδιαμέσως τη γεύση. Σταματάμε το χτύπημα μόλις γίνει μια ομοιογενής αλοιφή. Η ποσότητα του σκόρδου αυξομειώνεται, ανάλογα με την προτίμηση.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος