Σκορδαλιά με παντζάρι

Συνταγή

Σκορδαλιά με παντζάρι
υλικά

4 μεγάλα παντζάρια κατά προτίμηση ψημένα στο φούρνο (αλλιώς, βρασμένα)
1 μέτρια πατάτα βρασμένη
1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα
3-4 σκ. σκόρδου λυωμένες
1/2 φλ. τσ. περίπου ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. καλό ξύδι
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο

παρασκευή

Χτυπάμε την καρυδόψιχα στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο. Κόβουμε σε κομμάτια τα παντζάρια και την πατάτα και τα λυώνουμε με το πιρούνι να ενωθούν χονδρικά. Τα προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε να ενωθούν. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι τα 2/3 και δοκιμάζουμε τη γεύση. Προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο ακόμα χρειάζεται και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια κρέμα ομοιογενής. Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε 1 κ.γ. νερό. Γαρνίρουμε με μαϊντανό. Ιδανική για μπακαλιάρο τηγανητό, μύδια ή καλαμαράκια τηγανητά, πατάτες βραστές ή στον ατμό.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος