banner
banner
banner

Σκορδαλιά με καρύδι και ψωμί

Συνταγή

Σκορδαλιά με καρύδι και ψωμί
Υλικά

500 γρ. μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί.
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ή περισσότερο
1 + 1/5 φλ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
3/4 φλ. χοντροκοπανισμένα καρύδια και κοσκινισμένα.
Αλάτι

banner
Εκτέλεση

Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί. Το μουσκεύουμε σε κρύο νερό και το στίβουμε πολύ καλά. Μουσκεύουμε τα σκόρδα σε ζεστό νερό και τα καθαρίζουμε. Τα βάζουμε στο μπλέντερ με μια πρέζα αλάτι και 3 κ.σ. ελαιόλαδο και δουλεύουμε πάρα πολύ καλά ώσπου να γίνει αλοιφή.
Ρίχνουμε το ψωμί όλο μαζί και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα ρίχνοντας σταδιακά το ελαιόλαδο, προσέχοντας να "πίνει" την ποσότητα που ρίξαμε πριν προσθέσουμε την επόμενη. Προσθέτουμε στο τέλος και το ξύδι. Ουσιαστικά, η σκορδαλιά μας είναι έτοιμη, μόλις δούμε το μείγμα καθώς τη δουλεύουμε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπλέντερ. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το ξύδι. Μεταφέρουμε στο σκεύος σερβιρίσματος και ανακατεύουμε μέσα τα καρύδια.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος