banner
banner
banner

Σκάροι “παπά γιαχνί” καρπαθιώτικοι

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022

Υλικά
Υλικά

1 κιλό σκάροι μεγάλοι
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο
¼ φλυτζάνι ξύδι
4-5 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
Χυμός από μισό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ξύνουμε τους σκάρους και κάτω από το δεξί πτερύγιο που υπάρχει η χολή κάνουμε μια μικρή τομή και αφαιρούμε προσεκτικά τη χολή, αφήνοντας τα υπόλοιπα εντόσθια, που είναι νόστιμα.*  Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, έπειτα την ντομάτα και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει λίγο. Προσθέτουμε τους σκάρους,  αλάτι, πιπέρι, ξύδι και λεμόνι και τους μαγειρεύουμε περίπου 10 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστούς.
*Στους σκάρους δεν αφαιρούμε τα σπλάχνα αν έχουν αλιευθεί το πρωί που είναι νηστικοί, για να είναι καθαροί.

**Συνταγή Καρπάθου της Άντζελας Παπαβασιλείου.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος