Follow us

Σκάροι “παπά γιαχνί” καρπαθιώτικοι

Σκάροι “παπά γιαχνί” καρπαθιώτικοι

Υλικά

1 κιλό σκάροι μεγάλοι
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο
¼ φλυτζάνι ξύδι
4-5 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
Χυμός από μισό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξύνουμε τους σκάρους και κάτω από το δεξί πτερύγιο που υπάρχει η χολή κάνουμε μια μικρή τομή και αφαιρούμε προσεκτικά τη χολή, αφήνοντας τα υπόλοιπα εντόσθια, που είναι νόστιμα.* Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, έπειτα την ντομάτα και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει λίγο. Προσθέτουμε τους σκάρους, αλάτι, πιπέρι, ξύδι και λεμόνι και τους μαγειρεύουμε περίπου 10 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστούς.
*Στους σκάρους δεν αφαιρούμε τα σπλάχνα αν έχουν αλιευθεί το πρωί που είναι νηστικοί, για να είναι καθαροί.

**Συνταγή Καρπάθου της Άντζελας Παπαβασιλείου.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;