banner
banner
banner

Σφυρίδα και τρούφα με σάλτσα λεμονιού yuzu, του Νobu

Συνταγή

Σφυρίδα και τρούφα με σάλτσα λεμονιού yuzu, του Νobu
Υλικά (για 4 άτομα)

4 πράσινα σπαράγγια
½ φλιτζ. dashi (βλ. συνταγή Chawan Mushi)
1 κ.γλ. light soy sauce
4 χοντρές φέτες σφυρίδας (180 γρ. καθεμιά)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. λάδι
Τα πράσινα στελέχη από 4 φρέσκα σκόρδα
4 κ.σ. καθαρό βούτυρο
50 γρ. φρέσκια μαύρη τρούφα σε πολύ λεπτές φέτες
Λάδι τρούφας

Σάλτσα yuzu-σόγιας
2 κ.σ. και 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού yuzu
5 κ.σ. και 2 κ.γλ. soy sauce

banner
Παρασκευή

Βράζουμε (να μείνουν τραγανά) τα σπαράγγια. Ανακατεύουμε το dashi και τη soy sauce και μετά ρίχνουμε μέσα τους τα σπαράγγια να μαριναριστούν για μία ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά το ψάρι. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά και τα τοποθετούμε σε χωριστά πιάτα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μικρό τηγάνι, τηγανίζουμε τα σκόρδα σε δυνατή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα και τα φυλάμε.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα. Τοποθετούμε τις ροδέλες της τρούφας πάνω στο ψάρι φροντίζοντας να καλύπτουν η μία την άλλη, και τα περιχύνουμε με το βούτυρο και το λάδι τρούφας.
Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας yuzu-soy, την απλώνουμε γύρω από το ψάρι και γαρνίρουμε με τα σκόρδα και τα σπαράγγια.

Ο Nobuyuki Matsuhisa εξασφαλίζει ένα umami πολυτέλειας σ’ αυτή τη σπεσιαλιτέ με την άφθονη τρούφα, συνεπικουρούμενος από σπαράγγια μαριναρισμένα σε dashi και soy sauce.

banner

Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος