banner
banner
banner

Σφουγγάτο με κολοκυθάκια

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021

υλικά
υλικά

6-7 μέτρια κολοκυθάκια
7-8 αβγά
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλ.τσ. χοντροτριμμένη φέτα
1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κ.σ. αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο γιά το τηγάνισμα

banner
παρασκευή

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε 30' στο σουρωτήρι να στραγγίξουν. Κατόπιν τα πιέζουμε μέσα σε καθαρή πετσέτα κουζίνας, να αφήσουν όλα τα υγρά τους. Σε βαθύ μπολ σπάμε τα αβγά και τα χτυπάμε καλά αλλά όχι πολύ, προσθέτοντας αλάτι με μέτρο (υπολογίζοντας και το τυρί) και μπόλικο πιπέρι. Προσθέτουμε το δυόσμο και το τυρί και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε σε μέτριο, βαθύ τηγάνι 1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι γιά 3'. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και σωτάρουμε, ανακατεύοντας γιά 4'-5'. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα αβγά και αφήνουμε να ψηθούν στερεοποιηθούν από κάτω. Ανασηκώνουμε την ομελέτα και αφήνουμε να κυλήσει το άψητο αβγό. Οταν ροδίσει από κάτω την γυρίζουμε, με τη βοήθεια ενός καπακιού, να ψηθεί και από την άλλη. Βάζουμε το σφουγγάτο σε πιάτο και το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο. Γιά ένα πικ νικ, όταν κρυώσει τελείως το κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και τυλίγουμε καθένα σε αλουμινόχαρτο.

tips: το μέγεθος του τηγανιού είναι σημαντικό γιά το σφουγγάτο. Δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο, ώστε το σφουγγάτο να έχει ύψος, και πρέπει να είναι βαθύ.

Updated: 10/08/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 02/08/12



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος