Follow us

Sexy Taste

«Ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι», υποστηρίζει η λαϊκή σοφία και μάλλον έχει δίκιο. Οι γεύσεις είναι ικανές να παίζουν σημαντικό ρόλο στο ερωτικό παιχνίδι και να φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σαμπάνια, φράουλες, στρείδια, σοκολάτες και καυτερές γεύσεις είναι μερικές από τις sexy ελαφριές επιλογές που θα μπορούσαν να ντύσουν μια ερωτική βραδιά.

Sexy Taste

«Θέλω να σε φάω». «Πέρασαν όλη τη νύχτα κάνοντας έρωτα και πίνοντας σαμπάνια». «Του σέρβιρε στρείδια και μετά…». Σίγουρα θα έχετε διαβάσει πολλές παρόμοιες φράσεις. Η λογοτεχνία πολύ συχνά συνδέει τη γεύση με την ερωτική διάθεση και πολλές τροφές θεωρούνται αφροδισιακές – αν λειτουργούν πράγματι διεγερτικά ή αν όλα αυτά είναι στο μυαλό μας, αυτό είναι κάτι άλλο. Ακόμα κι αν «ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι», γεμάτο στομάχι και σεξ δεν συμβαδίζουν. Οι ερωτικές τροφές είναι μικρές μπουκιές. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν υπάρχουν σέξι γεύσεις και ποιες είναι αυτές. Όσες φορές έκανα αυτή την ερώτηση, πήρα συγκεκριμένες απαντήσεις: φράουλες, σαμπάνια, στρείδια, σοκολάτα, πιπέρι ή πεπεροντσίνο. Κι έτσι, κατέληξα ότι η ικανότητα κάποιων τροφών να μας ξεσηκώνουν ερωτικά δεν οφείλεται αποκλειστικά στις αφροδισιακές τους ιδιότητες, αλλά και στους συνειρμούς που δημιουργεί η κάθε τροφή. Αν και κανείς δεν μου ανέφερε το μήλο ως σέξι τροφή, η σχέση του με τον πειρασμό και το προπατορικό αμάρτημα το προβιβάζει πάραυτα στη θέση των σέξι τροφών. Αν μάλιστα βλέπουμε να το τρώει η Μόνικα Μπελούτσι, τότε…

Sexy Taste

Το Νο1 στη λίστα των «ερωτικών» γεύσεων, κυρίως των γυναικών, είναι οι φράουλες. Η σκέψη και μόνο πως ο ερωτικός σύντροφός μας τις πιάνει μία μία από το κοτσάνι τους και μας ταΐζει στο στόμα είναι από μόνη της διεγερτική. Δεν χρειάζεται καν να αναφερθούμε στο λεπτό άρωμα, τα γαργαλιστικά σποράκια τους και τη Β-καροτίνη που επιδρά θετικά στην υγεία μας.

Γαργαλιστικές φυσαλίδες, αρώματα από ζεστή μπριός, εσπεριδοειδή και τροπικά φρούτα ανεβαίνουν στη μύτη μας και «τσιμπάνε» ελαφρά τη γλώσσα μας. Γι’ αυτό οι γυναίκες τρελαινονται για τη σαμπάνια. Το διοξείδιο του άνθρακα από μόνο του δεν προκαλεί ευφορία, αλλά όταν προέρχεται από τη ζύμωση του «καμπανίτη», τότε όλα αλλάζουν. Κι αν είναι να μεθύσω πριν πέσω στην αγκαλιά του, προτιμώ να το κάνω με σαμπάνια...

Όσοι πιστεύουν ότι η σοκολάτα είναι το πιο καλό αφροδισιακό, θα πρέπει να βλέπουν το «Sweet Movie» σε εβδομαδιαία βάση – για τη σκηνή του μπάνιου στην πισίνα με τη σοκολάτα… Για τους άλλους, η σοκολάτα δρα αγχολυτικά και διαλύει τις αναστολές. Είναι μαύρη, στιλπνή, πικρή και όξινη – είναι σέξι!

Τα στρείδια, λόγω σχήματος και υγρών, παραπέμπουν στα γεννητικά όργανα της γυναίκας, άρα και στο σεξ. Αυτό υποστήριζε ο Τζάκομο Καζανόβα, που λάτρευε και τις γυναίκες και τα στρείδια. Η άλλη εξήγηση είναι ότι ο ψευδάργυρος που περιέχουν βελτιώνει και την κινητικότητα του σπέρματος. Οι γκουρμέ θα πουν ακόμα ότι είναι τόσο νόστιμα και τρώγονται με τέτοιο τρόπο, που σαφώς και βελτιώνουν τη διάθεση.

Η απειλή «θα σου βάλω πιπέρι στη γλώσσα», μεταξύ ενηλίκων έχει σαφώς μια σεξουαλική χροιά. Το πιπέρι και η κόκκινη καυτερή πιπεριά, λόγω της καψικίνης που περιέχουν, διεγείρουν τις αισθήσεις και βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος, με ευεργετικές επίδράσεις στη σεξουαλική μας ζωή.Πέρα από κάθε επιστημονική εξήγηση, σέξι είναι οι πιπεράτες, όξινες, γαργαλιστικές ή θεϊκά βελούδινες τροφές… Και ασφαλώς, σέξι είναι ό,τι μας ανεβάζει.

Η εξήγηση
Η επιστήμη έχει εντοπίσει κάποιες χημικές ουσίες, τους νευροδιαβιβαστές, που δίνουν το μήνυμα στον εγκέφαλό μας να ενεργοποιήσει τη σεξουαλική διάθεση και τις ορμές μας και να ετοιμάσει το σώμα για τη σεξουαλική πράξη.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;