banner
banner
banner

Σεμιφρέντο με μασκαρπόνε, ρούμι και σταφίδες

Συνταγή

Σεμιφρέντο με μασκαρπόνε, ρούμι και σταφίδες
Υλικά

500 γρ. μασκαρπόνε

500 γρ. ζάχαρη

30 γρ. σταφίδα σουλτανίνα

5 αβγά, πολύ φρέσκα

1 μικρό ποτήρι ρούμι (κατά προτίμηση σκούρο)

1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ

banner
Παρασκευή

Ζεσταίνουμε λίγο 2 ποτήρια νερό και τα βάζουμε σε μπολ με το ρούμι και τις σταφίδες. Πρέπει να μείνουν τουλ. 45 λεπτά.


Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη με το σύρμα ή στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε με το σύρμα να ενσωματωθεί. Στραγγίζουμε τη σταφίδα και κρατάμε το υγρό. Τη σκουπίζουμε προσεκτικά με χαρτί ή πετσέτα. Την προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε.


Παίρνουμε μια φόρμα χωρίς οπή, βουτάμε αστραπιαία ένα ένα τα μπισκότα στο υγρό της σταφίδας (νερό με ρούμι) και τα στρώνουμε στον πάτο της φόρμας. Γεμίζουμε τη φόρμα με το μείγμα και το αφήνουμε στην απλή ψύξη για 3 ώρες τουλάχιστον. Μετά το βάζουμε στην κατάψυξη να στερεοποιηθεί.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος