Υλικά
Υλικά
2 κοτσάνια σέλερι
70 γρ. ροκφόρ
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλερι
1 κ.σ. κονιάκ
2 κ. σ. ψιλοκομμένα τσάιβς
Αλατοπίπερο
Παρασκευή
Αφαιρούμε τις ίνες από το σέλερι και το κόβουμε σε τεμάχια των 4 εκατ.
Τα παγώνουμε σε κρύο νερό για 2 ώρες και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ανακατεύουμε στο μπλέντερ το τυρί, το βούτυρο, το ψιλοκομμένο σέλερι, το κονιάκ και το αλατοπίπερο.
Γεμίζουμε το κοίλωμα στις μπουκιές του σέλερι με το μίγμα, και γαρνίρουμε με τα τσάιβς.
Το σερβίρουμε κρύο.
Η αφροδισιακή φήμη του σέλινου (ποικιλία του, το σέλερι) ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα, ενώ η μαντάμ ντε Πομπαντούρ είχε εφεύρει μια σελινόσουπα για να στηλώνει τον εραστή της, Louis XV.