banner
banner
banner

Σέφτελα με κορκότο (σέσκουλα με κορκότο –σπασμένο σιτάρι)

Συνταγή

Σέφτελα με κορκότο (σέσκουλα με κορκότο –σπασμένο σιτάρι)

1 κ. σέφτελα (σέσκουλα) καθαρισμένα και χοντροκομμένα
100 γρ. κορκότο
¾ φλ. βούτυρο αγελαδινό ή ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

banner
Εκτέλεση

Βράζουμε το κορκότο με 400 ml νερό. Αφού μισοβράσει, ρίχνουμε τα σέφτελα και μαγειρεύουμε μέχρι να πιούν τελείως το νερό τους και να μαλακώσουν (αν έχουν ακόμα νερό, στραγγίζουμε το φαγητό). Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο και το ρίχνουμε μαζί με τα σέφτελα και το κορκότο στην κατσαρόλα. λάδι και κατόπιν προσθέτουμε τα σέφτελα με το κορκότο και τα βράζουμε για 2 -3 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε και το σκόρδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


Α.Τ


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος