banner
banner
banner

Σεβίτσε πέστροφας

Συνταγή

Σεβίτσε πέστροφας
Υλικά

4 πέστροφες φιλεταρισμένες πολύ φρέσκες
50 γρ. αλάτι ψιλό
Για τα κρεμμύδια τουρσί:
4 κρεμμύδια κόκκινα πολύ ψιλοκομμένα
150 ml λευκό ξύδι βαλσαμικό
400 ml νερό
70 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο
200 ml χυμό λάιμ
1 μέτριο αγγούρι σε σε πολύ λεπτές λωρίδες (julien)
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Φιλέτα από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι
Λίγα αβγά ψαριού tobiko
Kρεμμυδάκια τουρσί

banner
Εκτέλεση

Αφαιρούμε το δέρμα από τα ψάρια και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Στρώνουμε σ’ ένα ταψάκι το αλάτι και τα φιλέτα, τα καλύπτουμε με τον χυμό λάιμ και μετά από μια ώρα τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά και τα αφήνουμε μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια τουρσί: ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί επάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι. Συνεχίζουμε το μαφείρεμα 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το τουρσί να κρυώσει. Μεταφέρουμε την πέστροφα σε πιάτο και τακτοποιούμε επάνω το αγγούρι, την καυτερή πιπεριά, τα φιλέτα από το λεμόνι και το πορτοκάλι. Γαρνίρουμε με τα αβγά tobiko και το κρεμμύδι τουρσί. Τελειώνουμε ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.

*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Metsovo 1350m" στο Μέτσοβο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος