Follow us

Seafood pasta! Αντιστέκεσαι;


Seafood pasta! Αντιστέκεσαι;

Είναι απο τα πιο εύκολα και αβανταδόρικα πιάτα. Στην πραγματικότητα δεν στοιχίζουν πολύ. Για ένα κιλό φρέσκα μύδια θα δώσετε 3,50-5 € ενώ αν προμηθευτείτε φρέσκιες γαρίδες μετρίου μεγέθους από την κεντρική ιχθυαγορά δεν θα τις πληρώσετε πάνω από 10-12 € το κιλό. Αν υπολογίσουμε, ακόμη, οτι για πιάτα με ζυμαρικά χρειαζόμαστε μικρές ποσότητες θαλασσινών, εύκολα διαπιστώνουμε ότι μπορεί κανείς να μιλάει και για καθημερινό φαγητό. Ενα άλλο προσόν των πιάτων αυτών είναι ότι ετοιμάζονται γρήγορα. Βασικός κανόνας είναι να μαγειρεύουμε ελάχιστα τα όστρακα και τις γαρίδες. Τα όστρακα μαγειρεύονται μέχρι να ανοίξουν, δηλαδή μόνο μερικά λεπτά (υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις που δεν μας απασχολούν εδώ) ενώ οι γαρίδες καλύτερα να σοτάρονται σε λίγο ελαιόλαδο -παρά να βράζουν- μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα. Ετσι διατηρούν όλα τη θαλασσινή νοστιμιά τους. Τα ζυμαρικά με θαλασσινά, ελαιόλαδο και τα αρωματικά τους είναι, επί πλέον, πιάτα υγιεινά και πολύ νόστιμα. Ιδανικά για σαρακοστιανό φαγητό όσο και για ένα προσεγμένο τραπέζι.

Updated: 18/03/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 13/06/14

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;