Follow us

Σαρδέλα γεμιστή

Σαρδέλα γεμιστή

Υλικά

υλικά

12-14 μεγάλες σαρδέλες

4 σκ.σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες

1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή ματζουράνα

3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

1/2 λεμόνι, το χυμό

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σαρδέλες κόβοντας το κεφάλι και τραβώντας μαζί και τα εντόσθια.

Τις ανοίγουμε με κοφτερό μαχαίρι κρατώντας τις ενωμένες στην πλάτη και αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο, που βγαίνει εύκολα.

Τις ξαναπλένουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με 3 κ.σ ελαιόλαδο και φτιάχνουμε μία σφιχτή "πάστα", προσθέτοντας, αν χρειάζεται ελαιόλαδο ή φρυγανιά.

Γεμίζουμε την κοιλιά κάθε σαρδέλας με λίγο μείγμα και την κλείνουμε.

Λαδώνουμε τις σαρδέλες ελαφρά και τις ψήνουμε σε καυτό τηγάνι-γριλιέρα ή σε σχάρα, στα κάρβουνα.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.