banner
banner
banner

Σάντουϊτς ψητά με γαλοπούλα αχλάδι και μπρι

Συνταγή

Σάντουϊτς ψητά με γαλοπούλα αχλάδι και μπρι
Υλικά (για 4 σάντουϊτς)

4 κ.σ. horseradish (έτοιμη, δηλαδή ανακατεμένη με μαγιονέζα)
8 χοντρές φέτες καλό χωριάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
8 λεπτές φέτες τυρί μπρι (ή καμαμπέρ ή μοτσαρέλα)
300 γρ. βραστό στήθος γαλοπούλας ή κοτόπουλου σε λεπτές φέτες ή φέτες από ζαμπόν βραστής γαλοπούλας
1 μεγάλο αχλάδι ξεφλουδισμένο και ξεσποριασμένο σε λεπτές φέτες
2 αbγά
2/3 φλ. κρέμα γάλακτος light

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Αλείφουμε τις μισές φέτες ψωμιού με horseradish. Βάζουμε επάνω σε κάθε φέτα 1 -2 φέτες  γαλοπούλα ή κοτόπουλο ή ζαμπόν από γαλοπούλα,  2 -3 φέτες από το τυρί και φέτες από το αχλάδι. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού και πατάμε καλά το σάντουϊτς με το χέρι μας (αν χρειασθεί  συγκρατούμε ενvμένες τις φέτες με οδοντογλυφίδες).  Χτυπάμε καλά τα αbγά με την κρέμα. Βουτάμε κάθε σάντουϊτς στο μείγμα των αbγών αφήνοντας κάθε πλευρά μέσα στο μείγμα 10 δευτερόλεπτα για να απορροφηθεί κάπως. Βάζουμε τα σάντουϊτς σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά. Τα γυρνάμε και τα ψήνουμε και από την άλλη μεριά για άλλα 10 λεπτά, μέχρι το ψωμί να χρυσίσει και το τυρί να λιώσει. Τα σερβίρουμε, αν θέλουμε, κομμένα σε τρίγωνα ή σε παραλληλόγραμμα.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος