Υλικά
4 κ.σ. horseradish (έτοιμη, δηλαδή ανακατεμένη με μαγιονέζα)Υλικά (για 4 σάντουϊτς)
8 χοντρές φέτες καλό χωριάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
8 λεπτές φέτες τυρί μπρι (ή καμαμπέρ ή μοτσαρέλα)
300 γρ. βραστό στήθος γαλοπούλας ή κοτόπουλου σε λεπτές φέτες ή φέτες από ζαμπόν βραστής γαλοπούλας
1 μεγάλο αχλάδι ξεφλουδισμένο και ξεσποριασμένο σε λεπτές φέτες
2 αbγά
2/3 φλ. κρέμα γάλακτος light
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Αλείφουμε τις μισές φέτες ψωμιού με horseradish.
Βάζουμε επάνω σε κάθε φέτα 1 -2 φέτες γαλοπούλα ή κοτόπουλο ή ζαμπόν από γαλοπούλα, 2 -3 φέτες από το τυρί και φέτες από το αχλάδι.
Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού και πατάμε καλά το σάντουϊτς με το χέρι μας (αν χρειασθεί συγκρατούμε ενvμένες τις φέτες με οδοντογλυφίδες). Χτυπάμε καλά τα αbγά με την κρέμα.
Βουτάμε κάθε σάντουϊτς στο μείγμα των αbγών αφήνοντας κάθε πλευρά μέσα στο μείγμα 10 δευτερόλεπτα για να απορροφηθεί κάπως.
Βάζουμε τα σάντουϊτς σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Τα γυρνάμε και τα ψήνουμε και από την άλλη μεριά για άλλα 10 λεπτά, μέχρι το ψωμί να χρυσίσει και το τυρί να λιώσει.
Τα σερβίρουμε, αν θέλουμε, κομμένα σε τρίγωνα ή σε παραλληλόγραμμα.
A.T.