Υλικά
12 καπνιστά λουκάνικα Υλικά
2 αβγά
½ φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 γερή πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
12 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
6 κ.σ. μέλι
12 λεπτές φέτες τυρί προβολόνε ή μετσοβόνε
1 μεγάλο κόκκινο αχλάδι (τύπου φετέλ)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το αχλάδι, το κόβουμε στα δύο κατά μήκος και βγάζουμε τους σπόρους.
Το κόβουμε σε λεπτές οριζόντιες φέτες και το αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα λουκάνικα κατά μήκος στα δύο και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και αφήνουμε στο τηγάνι το λίπος τους.
Χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη σε μπολ τα αβγά, την κρέμα, τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι με το λίπος από τα λουκάνικα.
Φτιάχνουμε μια λεπτή ομελέτα –δεν αφήνουμε να πάρει χρώμα-, τη βγάζουμε σε πιατέλα και την κόβουμε σε έξι κομμάτια.
Αλείφουμε όλες τις φέτες ψωμιού με μέλι.
Τοποθετούμε επάνω σε κάθε μια από τις έξι φέτες, από μια φέτα τυρί, μοιράζουμε τις φέτες του αχλαδιού, συνεχίζουμε με την ομελέτα, μετά το λουκάνικο και άλλη μια φέτα τυρί.
Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμί (η μεριά που είναι αλειμμένη με το μέλι να ακουμπάει στο τυρί) και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά να λιώσει το τυρί, κόβουμε κάθε σάντουϊτς στα δύο και σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.