banner
banner
banner

Σάντουϊτς με τυρί ανανά και ζαμπόν

Συνταγή

Σάντουϊτς με τυρί ανανά και ζαμπόν
Υλικά (για ένα σάντουϊτς)

2 μεγάλες φέτες ψωμί ολικής αλέσεως με προζύμι μήκους 15 εκ. και πάχους 1 εκ.
2 φέτες ανανά κονσέρβας στραγγισμένες καλά
2 φέτες καπνιστό ζαμπόν πάχους 3 χιλ. 
4 φέτες τυρί έμμενταλ πάχους 2 χιλ. κομμένες στα δύο
βούτυρο αγελάδος
5 φύλλα φρέσκο δυόσμος πλυμένο και στεγνωμένο

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 160ο C. Βουτυρώνουμε τη μια φέτα ψωμιού και βάζουμε επάνω στα φύλλα του δυόσμου. Σκεπάζουμε με τις δύο φέτες έμενταλ, από πάνω βάζουμε τις φέτες ανανά, μετά τις δύο φέτες ζαμπόν και από πάνω τις άλλες δύο φέτες έμενταλ. Σκεπάζουμε με την άλλη φέτα ψωμιού βουτυρωμένη από την πλευρά που θα ακουμπάει στο τυρί. Πιέζουμε καλά το σάντουϊτς με την παλάμη μας να ενωθούν τα υλικά, το βάζουμε επάνω σε σχάρα ντυμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε πρώτα από τη μια μεριά και μετά από την άλλη, μέχρι να λιώσει καλά το τυρί. Κόβουμε στα δύο και σερβίρουμε με σαλάτα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος