υλικά γιά 6 άτομα
3 μέτρια κολοκυθάκια
3 μελιτζάνες μακρόστενες
6 λιαστές ντομάτες στο λάδι
3 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
3 κ.σ. έτοιμη σάλτσα πέστο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
μερικές σταγόνες μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
μαύρο ψωμί ολικής άλεσης (υπολογίζουμε μιά μακρόστενη φρατζόλα γιά δύο άτομα ή ανάλογες φέτες αν είναι φαρδειά)
παρασκευή
Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μακρόστενες ομοιόμορφες φέτες. Τις βάζουμε σε βαθύ πιάτο, τις λαδώνουμε και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε να κάψει τηγάνι-γριλιέρα και τις ακουμπάμε επάνω να ψηθούν 4'-5' από κάθε πλευρά και να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε και τις ραντίζουμε με μερικές σταγόνες μπαλσάμικο. Κόβουμε σε 6 φετάκια κάθε μπάλα μοτσαρέλας. Μοιράζουμε επάνω στη μία φέτα των σάντουιτς τις φέτες των λαχανικών. Βάζουμε επάνω από τρία φετάκια μοτσαρέλα και ένα κουταλάκι σάλτσα πέστο. Ακουμπάμε από μιά λιαστή ντομάτα και κλείνουμε το σάντουιτς. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.