banner
banner

Σάντουϊτς με κρέας και μπλε τυρί

Συνταγή

Σάντουϊτς με κρέας και μπλε τυρί
Υλικά (για 4 σάντουϊτς)

150 γρ. μπλε τυρί
100 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. μπράντι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά
4 χοντρές φέτες από χοιρομέρι κρασάτο ή υπόλοιπο από βραστό ή ψητό κρέας ή βραστό ζαμπόν από μπούτι (συνολικό βάρος 300 γρ.)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
4 ψωμάκια τύπου τσιαπάτα 
Φρέσκα φύλλα από σπανάκι

banner
Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο να μαλακώσει. Το ανακατεύουμε καλά με το μπλε τυρί, το σκόρδο και το μπράντι μέχρι να γίνει σαν αλοιφή. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε λωρίδες την πιπεριά. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι. Ανοίγουμε κάθε τσιαπάτα στα δύο (δεν τη χωρίζουμε)  και ψήνουμε ελαφρά στο γκριλ. Αλείφουμε κάθε μισό με το μείγμα του τυριού. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απλώνουμε από πάνω φύλλα από σπανάκι και λωρίδες πιπεριάς. Σκεπάζουμε με μια φέτα από το κρέας (αν είναι πολύ μεγάλη η φέτα την κόβουμε στα δύο και τις βάζουμε κατά μήκος) . Κλείνουμε το σάντουϊτς και το κόβουμε στη μέση αν θέλουμε.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος