Follow us

Σαν χωριάτικη σαλάτα με τηγανητά ρεβίθια

Σαν χωριάτικη σαλάτα με τηγανητά ρεβίθια

Υλικά

Υλικά

Για τα ρεβίθια

500 ml ελαιόλαδο για το τηγάνι

450 γρ βρασμένα ρεβίθια ή 1 κονσέρβα, ξεπλυμένα και καλά στραγγισμένα

1/4  κ. κ. κύμινο ολόκληρο + 1/4 κ. κ. κύμινο σε σκόνη

1/4 κ. κ. ξερό κόλιανδρο, κοπανισμένο

Για τη σαλάτα

1 μικρό αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κυβάκια

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

250 γρ ντοματίνια βελανίδι, κομμένα στα 2 ή και στα 4

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή φρέσκο κόλιανδρο, κατά προτίμηση)

2 πράσινες πιπεριές-κέρατο, ψιλοκομμένες

4 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

χυμός από 1 λεμόνι 

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια θερμοκρασία που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 170ο, σε ένα φαρδύ τηγάνι, όπου το ελαιόλαδο δεν θα πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τη μέση των τοιχωμάτων του.

Αφού στεγνώσουμε πολύ καλά τα ρεβίθιά πάνω σε απορροφητικό χαρτί και εν ανάγκη τα σκουπίσουμε και με χαρτί, για να μην πιτσιλάνε.

Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.

Τα πασπαλίζουμε με το αλάτι και τα μπαχαρικά, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν, πάνω σε απορροφητικό χαρτί, για να φύγει το παραπανήσιο λάδι τους.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μια σαλατιέρα, ρίχνουμε από πάνω τα αρωματισμένα ρεβίθια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως,Σημ.

Αν βράσουμε μόνοι μας τα ρεβίθια χρειαζόμαστε να τα μουλιάσουμε από το προηγούμενο βράδυ.Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.