Follow us

Σαν καπουτσίνο με καρότα

Σαν καπουτσίνο με καρότα

Υλικά

Υλικά

1 κιλό καρότα

1 πορτοκάλι

1 λίτρο ζωμό κότας (ήδη συμπυκνωμένο, επειδή τον βράσαμε προηγουμένως)

300 ml κρέμα γάλακτος

1 μικρή κονσέρβα γάλα εβαπορέ, όσο το δυνατόν πιο δροσερό*

1 κ. κ. κάρι σε σκόνη

αλάτι και πιπέρι

4 φυλλαράκια βασιλικού ή μυρώνια για τη διακόσμηση των φλιτζανιών

Παρασκευή

Βάζουμε το ζωμό της κότας να βράσει.

Κόβουμε τα καρότα σε χοντρές ροδέλες και τα ρίχνουμε στο ζωμό να βράσουν για ½ ώρα.

Βουρτσίζουμε καλά το πορτοκάλι και το τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη και στη συνέχεια το στύβουμε.

Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό στην κατσαρόλα που βράζουν τα καρότα και συνεχίζουμε να τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τελείως.

Πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ ή με το ηλεκτρικό γουδοχέρι (πίμερ), προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το κρύο εβαπορέ σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κάρι και αλατοπιπερώνουμε και το χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός αφρός.

Ζεσταίνουμε και πάλι το μείγμα των καρότων, το μοιράζουμε σε 4 φλιτζάνια και με μια κουτάλα ρίχνουμε από πάνω το αφρόγαλα με το κάρι και διακοσμούμε με τα φυλλαράκια των μυριστικών.

Σημ. *Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα πλήρες γάλα, αντί του εβαπορέ, μόνο που για να γίνει το αφρόγαλο εξ ίσου πηχτό θα χρειαστεί το εργαλείο που χρησιμοποιούν για το χτύπημα του φραπέ.

Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.