Follow us

Σαμόζας (πιτάκια από την ινδική κουζίνα)

Σαμόζας (πιτάκια από την ινδική κουζίνα)

Υλικά

Υλικά (για 24 πιτάκια περίπου)

6 χωριάτικα φύλλα για πίτες

2 κουτ.σούπας βούτυρο

1 κουτ. τσαγιού κόλιανδρο

1 κουτ. τσαγιού πάπρικα

1/2 κουτ. τσαγιού σκόνη τζίντζερ

1/2 κουτ. τσαγιού κύμινο

1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

100 γρ. βρασμένος αρακάς

Αλάτι

Χρόνος παρασκευής 90΄

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το βούτυρο, ρίχνετε τα μπαχαρικά, τα ανακατεύετε για 1-2 λεπτά, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο.

Ρίχνετε και τον κιμά και τον ροδίζετε μαζί με το κρεμμύδι, ανακατεύοντάς τον για να μη σβολιάσει.

Προσθέτετε και το βρασμένο αρακά.

Ανακατεύετε τη γέμιση και την αφήνετε να κρυώσει.

Ξεπαγώνετε τα φύλλα και τα απλώνετε επάνω σε αλευρωμένο πάγκο.

Κόβετε το καθένα κατά μήκος σε 4 λωρίδες.

Τα σκεπάζετε με πετσέτα για να μη στεγνώσουν.



Βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας μια κουταλιά της σούπας γέμιση.

Τυλίγετε τη γέμιση με το φύλλο γυρίζοντάς το λοξά για να σχηματίσει ένα τρίγωνο.

Συνεχίζετε έτσι ανεβαίνοντας προς τα πάνω, μια δεξιά, μια αριστερά, και όταν τελειώσετε βρέχετε την άκρη του φύλλου και πιέζετε για να κολλήσει.

Τηγανίζετε τα πιτάκια σε καυτό λάδι, τα αφήνετε επάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το λάδι και τα σερβίρετε ζεστά.

Γαρνίρετε αν θέλετε με κλαράκια από θυμάρι.



Σημ.:
Η συνταγή είναι παραλλαγή των κλασικών Samozas μόνον όσον αφορά το φύλλο κρούστας.

Το φύλλο των Samozas γίνεται με 250 γρ.

αλεύρι, 2 κουτ.σούπας βούτυρο, μισό φλιτζάνι νερό ή λίγο ακόμη, 1/2 κουτ.

τσαγιού θυμάρι και 1/2 κουτ.

τσαγιού αλάτι.

Το λάδι είναι σπορέλαιο.


Βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας μια κουταλιά της σούπας γέμιση. Τυλίγετε τη γέμιση με το φύλλο γυρίζοντάς το λοξά για να σχηματίσει ένα τρίγωνο. Συνεχίζετε έτσι ανεβαίνοντας προς τα πάνω, μια δεξιά, μια αριστερά, και όταν τελειώσετε βρέχετε την άκρη του φύλλου και πιέζετε για να κολλήσει. Τηγανίζετε τα πιτάκια σε καυτό λάδι, τα αφήνετε επάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το λάδι και τα σερβίρετε ζεστά. Γαρνίρετε αν θέλετε με κλαράκια από θυμάρι. Σημ.: Η συνταγή είναι παραλλαγή των κλασικών Samozas μόνον όσον αφορά το φύλλο κρούστας. Το φύλλο των Samozas γίνεται με 250 γρ. αλεύρι, 2 κουτ.σούπας βούτυρο, μισό φλιτζάνι νερό ή λίγο ακόμη, 1/2 κουτ. τσαγιού θυμάρι και 1/2 κουτ. τσαγιού αλάτι. Το λάδι είναι σπορέλαιο.

Επίσης...

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Μπιφτέκια Σπετσιώτικα

Πώς θα φτιάξεις σπετσιώτικα μπιφτέκια.