Σαμόσας (Ινδικά πιτάκια λαχανικών με κάρυ)

Συνταγή

Σαμόσας (Ινδικά πιτάκια λαχανικών με κάρυ)
Υλικά

1 συσκευασία φύλλο κρούστας (για μπακλαβά)
½ κ. πατάτες
250 γρ. καρότα
1 ½ φλ. αρακάς
1 φλ. κρεμμύδι ξυσμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ κάρυ
1 κ.σ. κύμινο τριμμένο
1 γερή πρέζα ξερό δυόσμο
2 –3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι
σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε κυβάκια σαν ζάρια, τα βράζουμε σε λίγο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε καλά. Βράζουμε και στραγγίζουμε ξεχωριστά τον αρακά. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες πλάτους 7 -8 εκ. Βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα στην άκρη κάθε λωρίδας και την τυλίγουμε σαν τρίγωνο. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περισσό λάδι.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος