Follow us

Σαλτσούλες για ψαροφαγία

Σαλτσούλες για ψαροφαγία

Δεν ανήκουν στην ελληνική γαστρονομική κουλτούρα οι σύνθετες σάλτσες για τα ψάρια. Και είναι φυσικό, αφού τα μεσογειακά μας ψαράκια είναι νόστιμα από φυσικού τους και το μόνο που χρειάζονται για παρέα είναι το κλασικό λαδολέμονο -ίσως με λίγη ριγανίτσα. Όχι πως «μεγάλες σάλτσες» όπως η ολαντέζ, η νορμάντ, η ταρτάρ, δεν προσθέτουν νοστιμιά και ενδιαφέρον στα ψητά, τα βραστά και στα τηγανητά ψάρια. Κάθε άλλο. Εδώ όμως, θα ασχοληθούμε με ήσσονος σημασίας σαλτσούλες, πιο εύκολες, πιο απλές, πιο ρουστίκ, που δεν διεκδικούν το χαρακτηρισμό του κλασικού, έχουν όμως τη χάρη τους και την ικανότητα να δίνουν τον τόνο του διαφορετικού, που χρειαζόμαστε κάποιες φορές στα καθημερνά μας πιάτα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…