banner
banner
banner

Σαλτσούλες για ψαροφαγία

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016

Σαλτσούλες για ψαροφαγία

Δεν ανήκουν στην ελληνική γαστρονομική κουλτούρα οι σύνθετες σάλτσες για τα ψάρια. Και είναι φυσικό, αφού τα μεσογειακά μας ψαράκια είναι νόστιμα από φυσικού τους και το μόνο που χρειάζονται για παρέα είναι το κλασικό λαδολέμονο -ίσως με λίγη ριγανίτσα. Όχι πως «μεγάλες σάλτσες» όπως η ολαντέζ, η νορμάντ, η ταρτάρ, δεν προσθέτουν νοστιμιά και ενδιαφέρον στα ψητά, τα βραστά και στα τηγανητά ψάρια. Κάθε άλλο. Εδώ όμως, θα ασχοληθούμε με ήσσονος σημασίας σαλτσούλες, πιο εύκολες, πιο απλές, πιο ρουστίκ, που δεν διεκδικούν το χαρακτηρισμό του κλασικού, έχουν όμως τη χάρη τους και την ικανότητα να δίνουν τον τόνο του διαφορετικού, που χρειαζόμαστε κάποιες φορές στα καθημερνά μας πιάτα.

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος