banner
banner
banner

Σάλτσα τυριού από φέτα

Συνταγή

Σάλτσα τυριού από φέτα
Υλικά για 500 ml σάλτσας

4 κ. σ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, πολύ λεπτοκομμένο
250 γρ. μαλακή φέτα, θρυμματισμένη
125 γρ. μανούρι, θρυμματισμένο
185 ml κρέμα γάλακτος (πλήρη) ή γιαούρτι στραγγιστό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
1 πρέζα πάπρικα ή κάρι ή κάποιο άλλο μπαχαρικό του γούστου μας (προαιρετικά)

banner
Παρασκευή

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε χαμηλή ή μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδια και το αφήνουμε να μαραθεί για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα τυριά και την κρέμα γάλακτος (ή το γιαούρτι) κι ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα. Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά, τρίβουμε το πιπέρι με το μύλο και αν θέλουμε προσθέτουμε το μπαχαρικό που επιλέξαμε. 
Συνοδεύει ψητά κρέατα ή γαρίδες σχάρας ή χρησιμοποιείται ως ντιπ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος