banner
banner
banner

Σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Συνταγή

Σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά
Υλικά

1 ½  κ. ώριμες γερές ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ξερή ρίγανη
1 φλ. φύλλα φρέσκο βασιλικό
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
(500 γρ. ταλιατέλες ή λαζανάκι ή ταλιολίνι)

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Καθαρίζουμε το σκόρδο, αφαιρούμε την πράσινη ουρίτσα και το ψιλοκόβουμε. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα του βασιλικού. Αν είναι πλατύφυλλος βασιλικός κόβουμε κάθε φύλλο στα δύο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μαζί τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να ψήνονται χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν τελείως τα υγρά και να μελώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το βασιλικό, ανακατεύουμε μια φορά. Τραβάμε από τη φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε το ζυμαρικό. Προσθέτουμε αν θέλουμε τρίμματα φέτας.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος