Follow us

Σάλτσα ντομάτα με βότκα και κρέμα γάλακτος

Σάλτσα ντομάτα με βότκα και κρέμα γάλακτος

Υλικά

Yλικά

500 γρ. ώριμες ντομάτες

250 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

240 ml βότκα

1 λευκό μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο χωρίς το φύτρο ψιλοκομμένες

1 πρέζα μπούκοβο καυτερό 

2 κ.γ. ξερό βασιλικό

¼ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 

1 φούχτα φρέσκα φύλλα βασιλικού

500 γρ. ζυμαρικά

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε al dente τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλ.

από το νερό τους.

Πλένουμε τις ντομάτες, τις χαράζουμε σταυρωτά στην κορυφή και τις ρίχνουμε σε ζεματιστό νερό για 10 δευτερόλεπτα.

Τις μεταφέρουμε σε παγωμένο νερό, τις αφήνουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε τη φλούδα.

Τις χοντροκόβουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (όχι να κάψει) σε μεγάλο βαθύ πλακερό (πολύ χαμηλή, πλατιά κατσαρόλα σαν τηγάνι).

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και και το μπούκοβο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για άλλα 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε ζωηρά για 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας πού και πού, γύρω στη μισή ώρα, μέχρι να σωθούν τελείως τα υγρά και να πήξει η σάλτσα.

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε τη βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τον βασιλικό και την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά -η σάλτσα θα έχει ροζ χρώμα. Ρίχνουμε στη σάλτσα τα ζυμαρικά και λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει, ανάλογα με το πόσο πηχτή είναι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 5 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με τα φρέσκα φύλλα βασιλικού.

A.T.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.