Follow us

Σάλτσα με ψητές ντομάτες και αντζούγιες

Σάλτσα με ψητές ντομάτες και αντζούγιες

Υλικά

Υλικά

6 μέτριες ώριμες σφιχτές ντομάτες

4 σκελίδες σκόρδο

12 φιλέτα αντσούγιας στο λάδι

½ +1/3 φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ρίγανη

1 κ.γ. μπούκοβο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες, τις καθαρίζουμε και τις ξεσποριάζουμε. Τις κόβουμε σε φέτες πάχους 1.5 εκ.

τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά.

Στραγγίζουμε τις αντζούγιες από το λάδι τους (το κρατάμε) και κόβουμε το κάθε φιλέτο σε τρία κομμάτια.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.

Βάζουμε τα κομμάτια της ντομάτας σε μεγάλο μπολ μαζί με το σκόρδο, το λάδι από τις αντζούγιες, το ½ φλ.

ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το μπούκοβο.

Ανακατεύουμε και απλώνουμε σε μια στρώση σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήνουμε στο γκρίλ για 30 λεπτά ανακατεύοντας με σπάτουλα 2-3 φορές.

Βγάζουμε από τον φούρνο, μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε τις αντζούγιες και το δεντρολίβανο, ½ φλ.

ελαιόλαδο ακόμα, δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε τη σάλτσα με όποια ζυμαρικά μας αρέσουν, βρασμένα al dente.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.