banner
banner
banner

Σάλτσα με πιπεριές και ελιές για σπαγγέτι ολικής αλέσεως

Συνταγή

Σάλτσα με πιπεριές και ελιές για σπαγγέτι ολικής αλέσεως
Υλικά

2 πιπεριές πράσινες
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 φλ. ελαιόλαδο
300 γρ. ελιές Καλαμών σε φέτες στην άλμη
1 μικρή καυτερή πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. κοφτό ξερούς σπόρους κόλιανδρο
1 κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο αν θέλουμε
500 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από τους σπόρους και τις μεμβράνες και τις  κόβουμε σε λωρίδες πάχους 1 εκ. Πλένουμε την καυτερή πιπεριά, αφαιρούμε τις μεμβράνες και τους σπόρους και την κόβουμε σε φετούλες με το ψαλίδι.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε. Ξεπλένουμε τις ελιές και τις στραγγίζουμε. Κοπανίζουμε το κόλιανδρο σε γουδί να γίνει σκόνη. Αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε έτοιμο τριμμένο κόλιανδρο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε χαμηλή φωτιά.  Ρίχνουμε το κόλιανδρο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα πάντα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο. Προσθέτουμε τις πιπεριές, ανεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να βγάζουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν λίγο ^δεν πρέπει να λιώσουν. Ρίχνουμε τις ελιές ανακατεύουμε, μια δυο φορές και αλατίζουμε προσεκτικά διότι οι ελιές είναι κάπως αλμυρές. Αποσύρουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε τον άνηθο.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και περιχύνουμε με τη σάλτσα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος