banner
banner
banner

Σάλτσα με κολοκυθάκια και μυζήθρα

Συνταγή

Σάλτσα με κολοκυθάκια και μυζήθρα
Υλικά

1 κ. μικρά τρυφερά κολοκυθάκια
200 γρ. φρέσκια μυζήθρα ή ανθότυρο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. ξύδι
1 φλ.τσ. φρέσκα φύλλα δυόσμο ή μέντα
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
(500 γρ. χυλοπιτάκι ή παρόμοιο ζυμαρικό ή βραστές πατάτες)

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες πάχους 1 χιλ. Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά. Καθαρίζουμε τα σκόρδα, αφαιρούμε την πράσινη ουρίτσα και τα κόβουμε σε φετούλες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά και μαγειρεύουμε το σκόρδο για 2 –3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μαυρίσουν, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρά καστανό χρώμα για 7 –8 λεπτά. Σβήνουμε με το ξύδι και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τη μέντα ή τον δυόσμο και τη μυζήθρα ή το ανθότυρο χοντροσπασμένα με πιρούνι. Προσθέτουμε άφθονο χοντροτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως επάνω σε λεπτά ζυμαρικά σαν τα βερμιτσέλι ή χυλοπιτάκι, ή σε βραστές πατάτες.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος