banner
banner
banner

Σάλτσα με καυτερή πιπεριά και ελαιόλαδο για ζυμαρικά

Συνταγή

Σάλτσα με καυτερή πιπεριά και ελαιόλαδο για ζυμαρικά
Υλικά

1 ½ φλ. τσ. πολύ καλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ½ φλ. τσ. φρέσκα αρωματικά: φασκόμηλο, μαϊντανό, σχοινόπρασο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. χοντροσπασμένοι ολόκληροι κόκκοι μαύρου πιπεριού
200 γρ. ξερή μυζήθρα τριμμένη από τη χοντρή μεριά του τρίφτη
(500 γρ. στριφτάρια ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό)

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε, στεγνώνουμε πολύ καλά (σφίγγοντας με χαρτί κουζίνας) και ψιλοκόβουμε τα αρωματικά. Καθαρίζουμε, αφαιρούμε την πράσινη ουρίτσα και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Βράζουμε τα ζυμαρικά και στραγγίζουμε.
Καίμε καλά το ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι (να μην καπνίσει). Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλα τα αρωματικά, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι με μιας. Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με ξύλινη κουτάλα μια –δυο φορές και προσθέτουμε τη μυζήθρα. Περιχύνουμε αμέσως τα ζυμαρικά μας.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος