banner
banner
banner

Σάλτσα marinara (μαρινάρα)

Συνταγή

Σάλτσα marinara (μαρινάρα)
Yλικά

800 γρ. ώριμες ντομάτες
¼ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.γ. ρίγανη ξερή 
1 μικρή πρέζα γλυκό μπούκοβο
2 μεγάλα κλωνάρια φρέσκο βασιλικό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες, τις χαράζουμε σταυρωτά στην κορυφή και τις ρίχνουμε σε ζεματιστό νερό για 10 δευτερόλεπτα. Τις μεταφέρουμε σε παγωμένο νερό, τις αφήνουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε τη φλούδα. Τις χοντροκόβουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κλωνάρια του βασιλικού και κρατάμε 5 ολόκληρα φύλλα. Τον αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (όχι να κάψει) σε μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μπούκοβο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε ζωηρά για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας πού και πού γύρω στη μισή ώρα, μέχρι να σωθούν τα υγρά. Δέκα λεπτά πριν γίνει η σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τα κλωνάρια του βασιλικού. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και πετάμε τα κλωνάρια του βασιλικού. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε σαλτσιέρα και στολίζουμε με τα ολόκληρα φύλλα του βασιλικού. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα μαρινάρα εκτός από τα ζυμαρικά, σε πίτσα, για το κοκκινιστό κρέας, σαν συνοδεία σε κεφτεδάκια, σε ψάρι τηγανητό, σε θαλασσινά ή λαχανικά τηγανητά.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος