Υλικά
Υλικά
½ κ. σ. αραχιδέλαιο
1 μικρό κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ. κ. μπούκοβο καυτερό ή τσίλι σε σκόνη
1 μικρή κόκκινη πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
1 κ. σ. σάλτσα σόγιας (κατά προτίμηση τη λάιτ)
2 κ. σ. φιστικοβούτυρο
1 μικρή κονσέρβα γάλα ινδικής καρύδας
Για τα σουβλάκια
10 σουβλάκια κοτόπουλου ψημένα στη σχάρα
50 γρ. αλμυρά, ξεφλουδισμένα αράπικα φιστίκια (peanuts), ελαφρά κοπανισμένα
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε το αραχιδέλαιο σε ένα τηγάνι ή γουόκ, σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μπούκοβο και το τσίλι, σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσουν κάπως.
Προσθέτουμε τη σόγια και το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Σιγά-σιγά ενσωματώνουμε και το γάλα της καρύδας, μέχρι να πήξει η σάλτσα μας στον επιθυμητό βαθμό.
Δοκιμάζουμε αν είναι όσο αλμυρή την θέλουμε και τη σερβίρουμε πάνω από τα σουβλάκια του κοτόπουλου, πασπαλίζοντας στο τέλος με τα καβουρδισμένα φιστίκια.
Θ.Τ.