Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδοΥλικά
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή κόκκινη πιπεριά (γλυκιά)
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
2 κ.γ. ξερή ρίγανη
2 φύλλα δάφνης
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
½ κ. κιμά μοσχαρίσιο
6 -7 ντοματάκια σε κύβους
2 κ.σ. Worcestershire sauce
1/3 φλ. μαύρες σταφίδες
½ φλ. μαύρες ελιές
2 κ.σ. κάπαρη
1 μεγάλη πατάτα σε κύβους
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά χαμηλή κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν, 5 -7 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, τη ρίγανη και τον κιμά.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να διαλυθούν οι σβόλοι και να καβουρδιστεί καλά ο κιμάς.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί, προσθέτουμε την πάστα ντομάτας διαλυμένη σε 1 φλ.
καυτό νερό, τα ντοματάκια, τη Worcestershire σος, τις σταφίδες, τις ελιές, την κάπαρη και τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το φαγητό –αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο καυτό νερό ακόμα.
Σερβίρουμε με λευκό ρύζι και μαύρα φασόλια.Σημ. Από την κουζίνα της Κούβας.
Α.Τ.