banner
banner
banner

Σάλτσα arrabbiata (αραμπιάτα)

Συνταγή

Σάλτσα arrabbiata (αραμπιάτα)
Υλικά

¼ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2-4 κόκκινες καυτερές πιπεριές*
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ. ντοματίνια ή 1 κ. ντομάτες 
½ φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Eκτέλεση

Πλένουμε τα ντοματάκια και τα κόβουμε κατά μήκος στα δύο. Αν χρησιμοποιούμε ντομάτες, τις πλένουμε, τις χαράζουμε σταυρωτά στην κορυφή και τις ρίχνουμε σε ζεματιστό νερό για 10 δευτερόλεπτα. Τις μεταφέρουμε σε παγωμένο νερό, τις αφήνουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε τη φλούδα. Τις χοντροκόβουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα του βασιλικού και τα αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε τις καυτερές πιπεριές και αφαιρούμε το κοτσάνι, τις εσωτερικές μεμβράνες και τους σπόρους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (όχι να κάψει) σε μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και  συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε ζωηρά για 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας και πιέζοντας με την κουτάλα να σπάσουν τα ντοματάκια ή οι ντομάτες και να σωθούν τα υγρά -γύρω στη μισή ώρα. Προσθέτουμε τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε τις πιπεριές και σερβίρουμε αμέσως με όποιο ζυμαρικό θέλουμε.
*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όσες πιπεριές θέλουμε, ανάλογα με το πόσο καυτερή θέλουμε τη σάλτσα. Μπορούμε επίσης να ψιλοκόψουμε τις πιπεριές. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, δεν θα μπορέσουμε να τις αφαιρέσουμε στο τέλος. 

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος